Voor de bovenste ledematen werken we met analyseroosters voor een snelle risicoscreening. We gebruiken de OCRA-checklist, die als referentie wordt gebruikt door FEDRIS (het voormalige Fonds voor Beroepsziekten), en de KIM-tool.
We hebben ook het CAPTIV-systeem. Deze apparatuur bestaat uit goniometers (hoeksensoren) en EMG’s (spierkrachtsensoren). Hiermee kunnen we werkhoudingen en uitgeoefende krachten registreren en uiteindelijk een zeer gedetailleerde analyse maken van de belasting van de bovenste ledematen.
Voor het dragen van zware lasten gebruiken we vooral de MDD-methode. Deze methode maakt het mogelijk om de verschillende handelingen op een werkplek te analyseren en een dagelijkse dosis te bepalen. Deze dosis kan worden gecumuleerd over een werkperiode om het risico op lumbale MSA te voorspellen. Deze methode is bijzonder geschikt voor disability management.
Tot slot helpen we jou bij de sensibilisering van je werknemers, de opleiding van je technische teams en de communicatie van de resultaten aan de werknemersvertegenwoordigers.
Al meer dan 15 jaar voeren we blootstellingsanalyses uit op werknemers die lijden aan beroepsziekten. We zijn ook betrokken bij preventie in sectoren zoals de chemische industrie, de kinderopvang, distributiecentra, enz.